Idrottsmassage

Idrottsmassage har många bra fördelar t.ex. förbättrad flexibilitet, minskad risk för skador och en överlag bättre blodcirkulation till kroppen. Man behöver ej vara en atlet för att dra nytta av idrottsmassage, det är fördelaktig för alla med kroniska smärtor samt för dem som har restriktioner i olika rörelser.
i jämförelse med klassisk massage är idrottsmassage mera kraftfull och kan i vissa fall vara en aningen smärtsam när man behandlar problemområden. Med andra ord så är det inte lika avslappnande som klassisk massage men den är effektivare att använda sig av när det kommer till muskelrelaterade problem och smärta.

Här på Ironfistmassage använder vi oss även  en del Active Release Techniques kallad (ART) för att på samma gång kunna släppa på musklerna medan muskeln jobbar samt kunna frigöra muskeln från ärrvävnad.

Klassisk massage

Klassisk massage eller som ofta kallad svensk massage är en mera avslappnade massage metod en idrottsmassage, där man utgår från att lägga ett tryck på kroppen, vanligtvis så används händer, fingrar, armbåge och underarmar som redskap. syftet med massagen är generellt att minska på smärtor men även stress. hårdheten på massagen varierar från klient till klient, en del föredrar ett hårdare tryck medan andra vill ha en avslappnande och mjuk behandling.

Klassisk massage har bevisats vara hjälpsam mot att minska på smärta och stelhet i lederna, samt vara en bra behandling för de som har osteoartrit.

Det är väldigt viktigt att du som klient berättar för oss hur du vill att din behandling skall vara och hålla oss uppdaterade under behandlingen så att vi vet exakt hur du vill ha det och att du som klient kan vara nöjd efter behandlingen.

© 2017 by IRONFISTMASSAGE Vasa Finland